Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2018

Κολομβία: Ο πρόεδρος Σάντος διερωτάται εάν πρέπει να τερματίσει την ειρηνευτική διαδικασία με τον ELN ή όχι

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος δήλωσε την Τετάρτη ότι νοιώθει διχασμένος και δεν έχει ακόμη καταλήξει σε μια απόφαση για το εάν θα τερματίσει ή όχι την ειρηνευτική διαδικασία με την οργάνωση Στρατός Εθνικής Απελευθέρωσης (ELN), έπειτα από μια σειρά επιθέσεων της τελευταίας οργάνωσης ανταρτών που συνεχίζει τη δράση της στη χώρα των Άνδεων, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και να τραυματιστούν δεκάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί.


Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και πάνω από άλλοι 10 τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης, σε βομβιστική επίθεση του ELN στην επαρχία Νόρτε δε Σαντανδέρ, κοντά στα σύνορα με τη Βενεζουέλα. Η επίθεση ακολούθησε μια σειρά ενεργειών των ανταρτών στις οποίες σκοτώθηκαν οκτώ αστυνομικοί τον Ιανουάριο.

«Βρίσκομαι σε δίλημμα. Τι πρέπει να κάνω με τον ELN; Να συνεχίσω, να επιμείνω, ή να κάνω αυτό που θέλει η κοινή γνώμη, διότι σήμερα η κοινή γνώμη είναι υπέρ του τερματισμού του διαλόγου;» διερωτήθηκε ο Σάντος σε μια εκδήλωση στην παραθαλάσσια πόλη Καρταχένα.

«Πόσες ζωές θα κοστίσει αν τερματίσω τον διάλογο αυτή τη στιγμή; Και πόσες ακόμα ζωές θα σωθούν αν επιμείνουμε;» συνέχισε ο πρόεδρος της Κολομβίας.
  zougla.gr
 1/3/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin