Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Υεμένη: 38 αντάρτες νεκροί από επιδρομή της Σ. Αραβίας

επιδρομή της Σ. Αραβίας
Δεκάδες αντάρτες, μεταξύ των οποίων ηγετικά τους στελέχη, έχασαν τη ζωή τους χθες το βράδυ από την επιδρομή που πραγματοποίησε ο συνασπισμός δυνάμεων υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά, μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya έδωσε στη δημοσιότητα έναν απολογισμό 38 νεκρών από την επιδρομή, η οποία είχε στόχο κτίριο του υπουργείου Εσωτερικών το οποίο ελέγχεται από τους αντάρτες Χούτι, ενώ το κρατικό σαουδαραβικό δίκτυο El Ekhabariya μετέδωσε παράλληλα ότι τουλάχιστον δύο διοικητές των ανταρτών Χούτι βρίσκονται μεταξύ των νεκρών.

Οι αντάρτες Χούτι, οι οποίοι υποστηρίζονται από το Ιράν, επιβεβαίωσαν την επιδρομή, την ώρα που στη Σαναά γίνονταν προετοιμασίες για την κηδεία του πλέον υψηλόβαθμου πολιτικού υπευθύνου των ανταρτών Χούτι, του Σάλεχ αλ Σάμαντ, ο οποίος σκοτώθηκε στις 19 Απριλίου από επιδρομή στην επαρχία Χοντέιντα, στη δυτική Υεμένη.

Την ίδια ώρα, οι Χούτι ανακοίνωσαν ότι εκτόξευσαν σήμερα οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους προς την νότια επαρχία Τζιζάν της Σαουδικής Αραβίας, με το Al Arabiya να μεταδίδει επικαλούμενο πηγές του σαουδαραβικού υπουργείου Εσωτερικών ότι 4 πύραυλοι αναχαιτίστηκαν.
  naftemporiki.gr
 28/4/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin