Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018

Το Ιράν καλεί τις χώρες του Κόλπου να συζητήσουν για την περιφερειακή ασφάλεια

χώρες του Κόλπου
Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ απηύθυνε πρόσκληση την Τρίτη στις χώρες του Κόλπου να συζητήσουν με το Ιράν για την περιφερειακή ασφάλεια, μιλώντας ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ κατά τη διάρκεια συνεδρίασής της με θέμα την παγκόσμια ειρήνη.


Ο Ζαρίφ εισηγήθηκε τη δημιουργία ενός «περιφερειακού φόρουμ διαλόγου», προκειμένου να τερματιστούν οι «ηγεμονικές ψευδαισθήσεις» ορισμένων χωρών, όπως είπε, χωρίς να αναφερθεί ονομαστικά σε κάποια. «Προσκαλούμε τους γείτονες μας σε αυτό το ταραχώδες περιβάλλον, που γνώρισε πολλούς πολέμους, να μας συναντήσουν σε αυτό το εγχείρημα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιρανικής διπλωματίας.

Η πρωτοβουλία του Ζαρίφ καταγράφηκε την ώρα που το Ιράν βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών στην Ουάσινγκτον ανάμεσα στους προέδρους των ΗΠΑ και της Γαλλίας, Ντόναλντ Τραμπ και Εμανουέλ Μακρόν. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιδιώξουν τη σύναψη μιας «νέας» συμφωνίας με το Ιράν, για να περιοριστούν το πυρηνικό πρόγραμμα του, η περιφερειακή επιρροή του, αλλά και το πρόγραμμά του για την ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων.
   zougla.gr
 25/4/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin