Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

ΟΗΕ προς Ισραήλ: Σταματήστε την υπερβολική χρήση βίας κατά των Παλαιστινίων

Σταματήστε την υπερβολική χρήση βίας κατά των Παλαιστινίων
Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τη χρήση υπερβολικής βίας από τις δυνάμεις ασφαλείας του στη Λωρίδα της Γάζας και να φροντίσει να λογοδοτήσουν όσοι ευθύνονται για τους πολλούς θανάτους και τους τραυματισμούς που υπέστησαν Παλαιστίνιοι τον τελευταίο μήνα, τόνισε σήμερα ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν.


Σε ανακοίνωσή του ο αλ Χουσέιν επεσήμανε ότι τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες 42 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 5.500 τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά μήκος του φράκτη που χωρίζει τη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ. Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα μεταξύ των Ισραηλινών.

«Η απώλεια ζωών είναι λυπηρή και ο τεράστιος αριθμός των τραυματιών εξαιτίας της χρήσης πραγματικών πυρών απλώς επιβεβαιώνει την άποψη ότι χρησιμοποιήθηκε υπερβολική βία εναντίον διαδηλωτών, όχι μία φορά, όχι δύο, αλλά επανειλημμένα», υπογράμμισε.
 protothema.gr
 27/4/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin