Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Δεν αποκλείει στρατιωτική επέμβαση στο Ιράν για τα πυρηνικά ο Τραμπ

κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ
Αποφασισμένος να μην επαναλάβει τα λάθη των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων και να συνεχίσει να ασκεί πιέσεις στην Πιονγκγιάνγκ μέχρι να επιτευχθεί η αποπυρηνικοποίηση, εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τράμπ.


Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ο Τραμπ είπε ότι "δύο χώρες" παραμένουν υποψήφιες για να φιλοξενήσουν τη δική του συνάντησή με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, χωρίς να αποκαλύψει ποιες είναι αυτές. Πρόσθεσε ότι έχει ευθύνη να διαπιστώσει αν μπορεί να καταλήξει σε κάποια συμφωνία με τη Βόρεια Κορέα.

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας εμφανίστηκε επιφυλακτική, λέγοντας ότι "θα δούμε" αν εγκαθιδρυθεί μια αποπυρηνικοποιημένη ζώνη στην κορεατική χερσόνησο.

Για το ζήτημα του Ιράν, η Μέρκελ διαπίστωσε ότι η ισχύουσα συμφωνία "δεν είναι επαρκής" ώστε να περιοριστούν οι φιλοδοξίες της Τεχεράνης και τόνισε ότι η επιρροή της θα πρέπει "να περιοριστεί". "Είμαστε της άποψης ότι η JCPOA είναι ένα πρώτο βήμα που συνέβαλε στην επιβράδυνση των δραστηριοτήτων (του Ιράν) σε αυτόν τον τομέα (των πυρηνικών) αλλά πιστεύουμε επίσης ότι αυτό δεν επαρκεί ώστε να διασφαλιστεί ότι οι φιλοδοξίες του Ιράν θα χαλιναγωγηθούν και θα περιοριστούν", τόνισε.
    newsbeast.gr
 28/4/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin