Κυριακή 13 Μαΐου 2018

Ερντογάν: θα συζητήσουμε με Μέι ως εγγυήτριες δυνάμεις

Ερντογάν: θα συζητήσουμε με Μέι ως εγγυήτριες δυνάμεις
Και το Κυπριακό θα συζητήσει ο Τούρκο Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με την Βρετανίδα Πρωθυπουργό Τερέζα Μέι ως δύο εγγυήτριες δυνάμεις που είναι Τουρκία και Βρετανία, όπως ο ίδιος δήλωσε αναχωρώντας για το Ηνωμένο Βασίλειο όπου θα πραγματοποιήσει διήμερη επίσκεψη μέχρι τις 15 Μαίου.


Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο κατά την αναχώρησή του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε: «Με τη Βρετανίδα Πρωθυπουργό θα συζητήσουμε τις διμερείς μας σχέσεις και τρόπους ανάπτυξής τους, καθώς και περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Ως χώρες-εγγυήτριες και οι δύο θα εξετάσουμε και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και τις ευρωπαϊκές σχέσεις. Επιπλέον, θα συζητήσουμε το Κοινό Ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για τη Μέση Ανατολή, ειδικά για τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν».

Η συνάντησή του με την Τερέζα Μέι θα πραγματοποιηθεί στις 15 Μαϊου ενώ την ίδια μέρα θα έχει συνάντηση και με την βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Ταγίπ Ερντογάν συνοδεύεται από έναν αριθμό υπουργών, που θα συμμετάσχουν στο τουρκο-βρετανικό φόρουμ, που θα πραγματοποιηθεί εκεί.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews
 13/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin