Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Πούτιν και Άμπε συζήτησαν το θέμα της υπογραφής ειρηνευτικής συμφωνίας

Kuril Islands
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε συζήτησαν στο Κρεμλίνο το θέμα της «ειρηνευτικής συμφωνίας», η οποία δεν υπεγράφη ποτέ ανάμεσα στις δύο χώρες μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου εξαιτίας της διαφοράς τους για τις Κουρίλες Νήσους.


«Συζητήσαμε το θέμα μίας ειρηνευτικής συμφωνίας. Θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να συνεχίσουμε με υπομονή να αναζητούμε μία λύση που θα ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ρωσίας και της Ιαπωνίας και θα είναι αποδεκτή από τους λαούς των δύο χωρών», δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά την διάρκεια τη κοινής συνέντευξης Τύπου που ακολούθησε τις συνομιλίες.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός από την πλευρά του δήλωσε ότι η επίλυση της διαφοράς που διαρκεί εδώ και 70 χρόνια είναι δύσκολη , αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι θα τεθεί ένα τέλος στο πρόβλημα κατά την διάρκεια «της γενιάς μας».

«Είναι ο βασικός στόχος του προγράμματός μας», συνέχισε ο Σίνζο Ανμπε.

Η Ρωσία και η Ιαπωνία δεν κατόρθωσαν μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου να υπογράψουν συνθήκη ειρήνης εξαιτίας των Κουρίλων, ηφαιστειογενών νήσων που ανήκουν επισήμως στην ρωσική περιοχή της Σαχαλίνης, αλλά διεκδικούνται από την Ιαπωνία.
 zougla.gr
 27/5/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin