Δευτέρα 21 Μαΐου 2018

Πομπέο: Οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα είναι οι ισχυρότερες στην ιστορία

Πομπέο: Οι κυρώσεις κατά του Ιράν θα είναι οι ισχυρότερες στην ιστορία
Το Ιράν «θα παλέψει για να κρατήσει την οικονομία του ζωντανή», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, τονίζοντας πως οι κυρώσεις οι οποίες θα επιβληθούν σε βάρος της Τεχεράνης, θα είναι οι ισχυρότερες στην ιστορία.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πομπέο υπογράμμισε ότι το Ιράν ποτέ δεν θα έχει ξανά «δεσπόζουσα θέση στην κυριαρχία» της Μέσης Ανατολής, ενώ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ δεν θα επαναδιαπραγματευτούν τη συμφωνία του 2015 για τα πυρηνικά της Τεχεράνης.

Ο κ. Πομπέο έθεσε 12 προϋποθέσεις για μία «νέα συμφωνία» με το Ιράν, οι οποίες και σηματοδοτούν θεμελιώδεις αλλαγές, σε σχέση με τα όσα προέβλεπε η συμφωνία του 2015, που είχε υπογράψει η Τεχεράνη με την κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα και ακόμη πέντε μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη.

Μεταξύ αυτών είναι η πλήρης απόσυρση των ιρανικών δυνάμεων από τη Συρία, ο τερματισμός της στήριξης σε ένοπλες οργανώσεις, όπως η Χεζμπολάχ στον Λίβανο, η διακοπή κάθε στήριξης στους Χούθι στην Υεμένη, η απελεύθερωση Αμερικανών πολιτών, που κρατούνται στη χώρα και ο τερματισμός των απειλών προς το Ισραήλ.
  naftemporiki.gr
 21/5/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin