Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν θα διαπραγματευτούν ξανά τη συμφωνία για τα πυρηνικά

Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ
Το Ιράν δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί εκ νέου τη συμφωνία για τα πυρηνικά, η οποία επιτεύχθηκε με όλες τις μεγάλες δυνάμεις το 2015, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών της χώρας, την Πέμπτη, καθώς το χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στους Ευρωπαίους για να «διορθώσουν» τη συμφωνία προσεγγίζει το τέλος του.


Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, o Μοχάμεντ Τζαβάντ Ζαρίφ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα που ανάρτησε στο YouTube αναφέρει ότι «το Ιράν δεν θα επαναδιαπραγματευθεί κάτι που συμφωνήθηκε εδώ και χρόνια και έχει εφαρμοστεί… επίσης θα απορρίψουμε τη όποια επικύρωσή της».

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν «συστηματικά παραβιάσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά, κυρίως εκφοβίζοντας άλλους για να εμποδίσουν επιχειρήσεις από το επιστρέψουν στο Ιράν».

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει στις 12 Μαΐου κατά πόσο να ανανεώσει την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί παλιότερα στο Ιράν.
Πηγή: ΚΥΠΕ,  riknews.com.cy
 3/5/18
-

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin