Κυριακή 6 Μαΐου 2018

Δημοσκόπηση: Αρνητικός ο απολογισμός των πεπραγμένων του Μακρόν την πρώτη του χρονιά στο Ελιζέ

Εμανουέλ Μακρόν
Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων στη Γαλλία (55%) θεωρεί «αρνητικό» τον απολογισμό των πεπραγμένων του Εμανουέλ Μακρόν έπειτα από έναν χρόνο στην προεδρία της χώρας, έναντι ενός 45% που αντιθέτως κρίνει ότι ήταν θετικός, καταδεικνύει έρευνα του Κέντρου Πολιτικών Επιστημών της Sciences Po (Cevipof), που διενεργήθηκε από την Ipsos-Sopra σε συνεργασία με την εφημερίδα Le Monde και το Fondation Jean Jaurès.


Ιδίως οι ενέργειες του Μακρόν όσον αφορά την αγοραστική δύναμη των Γάλλων και τη μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων κρίθηκαν εξαιρετικά σκληρά, με το 78% του δείγματος να θεωρεί πως κινήθηκε στη λάθος κατεύθυνση.

Δεν τα πήγε πολύ καλύτερα όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε στο πεδίο της υγείας, καθώς το 72% των πολιτών θεωρεί πως οι προεδρικές κινήσεις ήταν προς τη λάθος κατεύθυνση, κάτι που ισχύει επίσης σε ό,τι αφορά τις συντάξεις (70%) ή την αντιμετώπιση του προβλήματος της μετανάστευσης (66%).
    zougla.gr
 6/5/18
-
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin