Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Ντράγκι: Η Ευρωζώνη χρειάζεται ένα νέο «δημοσιονομικό εργαλείο» για την καταπολέμηση κρίσεων

καταπολέμηση κρίσεων
Στην ανάγκη δημιουργίας ενός νέου, κοινού «δημοσιονομικού εργαλείου», προκειμένου να διατηρείται η συνοχή των χωρών - μελών της Ευρωζώνης ακόμη και όταν δέχονται επιθέσεις από χρηματοπιστωτικές αγορές, στάθηκε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Μιλώντας σε εκδήλωση στη Φλωρεντία, ο κ. Ντράγκι τάχθηκε υπέρ ενός νέου εργαλείου με τη στήριξη των κρατών της Ευρωζώνης, για τη βοήθεια των πιο αδύναμων χωρών, εάν αυτές «τιμωρούνται υπερβολικά» από τους επενδυτές σε περιόδους κρίσεων χρέους, όπως είπε.

«Χρειαζόμαστε ένα πρόσθετο δημοσιονομικό μέσο για να διατηρήσουμε τη σύγκλιση κατά τη διάρκεια μεγάλων σοκ, χωρίς να χρειάζεται να επιβαρύνουμε πολύ τη νομισματική πολιτική», σημείωσε ο κ. Ντράγκι.

«Στόχος του θα ήταν η δημιουργία ενός επιπλέον επιπέδου σταθεροποίησης που θα ενίσχυε την εμπιστοσύνη στις εθνικές πολιτικές», πρόσθεσε, σύμφωνα με το Reuters.
   naftemporiki.gr
 11/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin