Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Οι Γάλλοι αγνοούν τις τουρκικές απειλές και «εισβάλλουν» στην κυπριακή ΑΟΖ

κυπριακή ΑΟΖ
Tελικά στέφθηκαν με επιτυχία οι προσπάθειες της Κύπρου και Ελλάδας για μεγαλύτερη εμπλοκή της γαλλικής Total στην Κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα με πληροφορίες του politis.com.cy, οι συζητήσεις για να μπει δυνατά στην ευρύτερη περιοχή η κρατική εταιρεία της Γαλλίας, ξεκίνησε μετά την αποτυχία της ENI να προβεί σε γεώτρηση στο οικόπεδο 3 λόγω της επέμβασης της Τουρκίας με αλλεπάλληλες navtex αλλά και με παρουσία ναυτικού στην περιοχή.


Έγκυρη κυβερνητική πηγή θεωρεί ότι η στόχευση της Τουρκίας στην ΕΝΙ, δεν υπήρξε καθόλου τυχαία με δεδομένο ότι η Ιταλία ως μία μεσαία ευρωπαϊκή δύναμη και ως μία χώρα με τεράστια συμφέροντα με την Τουρκία δεν είχε καμία διάθεση να μπει σε διαδικασία αντιπαράθεσης με την Άγκυρα.

«Οι Γάλλοι λόγω μεγέθους και ισχύος» σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στη Λευκωσία, «είναι σε θέση να διασφαλίσουν ότι η διαδικασία εξερεύνησης στην Κυπριακή ΑΟΖ μπορεί να συνεχιστεί χωρίς τουρκικές παρεμβολές».

Η διεύρυνση της παρουσίας του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι πλέον γεγονός μετά την υποβολή αίτησης από πλευράς της Γαλλικής εταιρείας για συμμετοχή στο τεμάχιο 8, το οποίο έχει αδειοδοτηθεί στην ιταλική ΕΝΙ.
Στο τεμάχιο 8
Σε σχετική ανακοίνωση προέβη ο Στεφάν Μισέλ εκ των προέδρων της TOTAL επικεφαλής για την παραγωγή και τις ερευνητικές δραστηριότητες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.«Έχουμε υποβάλει αίτηση για συμμετοχή στο τεμάχιο 8 που ανήκει στην ΕΝΙ και ήρθαμε να στηρίξουμε αυτό το αίτημα που εξετάζεται από τον Υπουργό», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Μισέλ.
Ο Γάλλος αξιωματούχος δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες τόσο για το μερίδιο που επιδιώκει να αποκτήσει η γαλλική εταιρεία στο τεμάχιο 8 όσο και το χρονοδιάγραμμα της διενέργειας επιβεβαιωτικής γεώτρησης στον στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6.
  tanea.gr
 22/5/18
-
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin