Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018

Απαράδεκτη καθυστέρηση στο έργο του τύμβου Καστά

Απαράδεκτη καθυστέρηση στο έργο του τύμβου Καστά
Το έργο του τύμβου Καστά στην Αμφίπολη βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Απόστολο Τζιτζικώστα να κάνει λόγο για «απαράδεκτη, δεύτερη στη σειρά, καθυστέρηση από πλευράς του υπουργείου Πολιτισμού».


«Το έργο τελικά εντάχθηκε τον Ιανουάριο. Σήμερα πλησιάζουμε για Ιούνιο και το υπουργείο πολιτισμού δεν έχει κάνει το παραμικρό σε σχέση με το έργο για τον τύμβο Καστά», είπε ο περιφερειάρχης, που πρόσθεσε: «Καλώ το υπουργείο πολιτισμού να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες και να μην οδηγήσει τη διοίκηση της Περιφέρειας σε άλλα μέτρα».

Αφορμή για τη σχετική τοποθέτηση του κ. Τζιτζικώστα, όπως είπε ο ίδιος, ήταν η απάντησή του σε επερώτηση της παράταξης «Ριζοσπαστική Αριστερή Ενότητα», σχετικά με την εικόνα του αρχαιολογικού μουσείου Κιλκίς. Παρουσιάζοντας την επερώτηση ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης, Γιώργος Θεοδωρόπουλος, ανέφερε ότι η εικόνα του μουσείου δεν είναι καλή, έκανε λόγο για πλήρη απαξίωσή του και σαν υποδομή και σαν αρχαιολογικά ευρήματα και ζήτησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες της Περιφέρειας στον τομέα αυτό.

Απαντώντας, ο περιφερειάρχης υπογράμμισε: «Εμείς το θέλουμε το αρχαιολογικό μουσείο του Κιλκίς που πράγματι μπορεί να αποτελέσει ένα μουσείο πολύ σημαντικό για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας» και έκανε γνωστό ότι η Περιφέρεια θα να φέρει σχετικό αίτημα στο υπουργείο Πολιτισμού.
  [newsbeast.gr]
 21/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin