Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Αποφασιστικότητα για υπογραφή του East Med

East Med
Την αποφασιστικότητα της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ για προώθηση της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου East Med, εξέφρασαν οι ηγέτες των τριών χωρών.


Σε δηλώσεις μετά το τέλος της σημερινής τέταρτης Συνόδου Κορυφής Κύπρου - Ελλάδας - Ισραήλ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε οι τρεις ηγέτες δεσμεύθηκαν ότι εντός του 2018 θα υπογράψουν διακρατική συμφωνία για προώθηση της κατασκευής του αγωγού East Med, που θα μεταφέρει φυσικό αέριο από λεκάνη της Νοτιοανατολική Μεσογείου προς την Κρήτη και ακολούθως προς την κεντρική Ευρώπη.

 Ο πρόεδρος Αναστασιάδης επεσήμανε ότι ο αγωγός θα έχει στρατηγικό όφελος για τις τρεις χώρες και την ευρύτερη περιοχή, ενώ θα συμβάλει στην ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

 Τόνισε, επίσης, ότι στη σημερινή τριμερή, συζητήθηκε και η ηλεκτρική διασύνδεση μεταξύ Ισραήλ - Κύπρου - Ελλάδας, μέσω υποθαλάσσιου ηλεκτρικού  καλωδίου και επαναβεβαιώθηκε η προσήλωση των ηγετών των τριών χωρών στα επόμενα βήματα για προώθηση του έργου.

 Ο πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι ο μηχανισμός των τριμερών συνεργασιών που έχει καθιερωθεί, προωθεί καθημερινά με πρακτικό τρόπο το κοινό όραμα για επίτευξη ειρήνης, σταθερότητας και ασφάλειας στην εύφλεκτη περιοχή μας.

 Το συγκεκριμένο πλαίσιο, είπε, έχει σημαντική γεωπολιτική αξία και αυτό έχει αναγνωριστεί σε διεθνές επίπεδο.
  riknews.com.cy
  8/5/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin