Σάββατο 9 Ιουνίου 2018

Οι οπισθοδρομικοί νίκησαν τους καθυστερημένους : Όταν το Σκοπιανό αρχίζει να καταρρέει

Οι οπισθοδρομικοί νίκησαν τους καθυστερημένους
Όσο υψηλή και να είναι, υποτίθεται, η διπλωματία του ΥπΕξ δεν κατάφερε να προβλέψει την κατάρρευση του Σκοπιανού λόγω διχόνοιας στα Σκόπια.

Όσο ιδεολόγοι είναι οι μεν τόσο οπορτουνιστές είναι οι δε. Ενώ όλοι λένε ότι παλεύουν για αυτό το εθνικό θέμα, σιγά σιγά φαίνεται η μαύρη αλήθεια, όπως λένε οι ειδικοί, δηλαδή ότι ο καθένας κοιτάει μόνο και μόνο το πολιτικό του συμφέρον για το μέλλον χωρίς να δίνει καμιά σημασία στην ιστορία.

Έτσι ακόμα και η καθυστερημένη ιδεολογία μερικών δεν κατάφερε να τους βοηθήσει για να αντιληφθούν πόσο πιο καθυστερημένοι είναι οι άλλοι.

 Έχουμε λοιπόν ριζοσπάστες να παίζουν με άτομα που έχουν ένα ριζικό μίσος και νομίζουν ότι θα ξεπεράσουν τα εμπόδια. Μάλλον ξέχασαν το κόκκινο μίσος που δεν ξεπερνιέται ούτε ιδεολογικά.

Διότι ακόμα κι αν κινούνται όλοι, υποτίθεται, στο ίδιο παραταξιακό πλαίσιο, δεν υπολόγισαν το μίσος που έχουν μερικοί από την εποχή του 1945-1948. Διότι άτομα που έμεναν στις ίδιες περιοχές ακόμα και στο ίδιο κόμμα χωρίστηκαν λόγω μίσους ενάντια στην Ελλάδα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πίστευαν και στις αρχές της ιδεολογίας τους.

 Ζούσαν σε μια ριζοσπαστική μιζέρια που έφτασε έως το ταξικό επίπεδο στην καλύτερη των περιπτώσεων. Δεν μπόρεσαν καν να σπάσουν τις ρίζες του κακού κι είναι πάλι μετά από τόσες δεκαετίες στο ίδιο στάδιο. Οι οπισθοδρομικοί νίκησαν τους καθυστερημένους εντός της ίδιας ιδεολογίας. Πάλι καλά που η Ελλάδα δεν την πίστεψε ποτέ, αλλιώς θα πέθαινε.
  Ν. Λυγερός -OPUS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin