Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για την κυπριακή ΑΟΖ

Ξεκάθαρη η τοποθέτηση των ΗΠΑ για την κυπριακή ΑΟΖ
Ξεκάθαρη είναι η τοποθέτηση των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν θα ανεχθούν τις όποιες προκλήσεις στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης.


Μιλώντας στην εκπομπή "Πρώτη Ενημέρωση" είπε ότι η Λευκωσία γνωρίζει συγκεκριμένα πως θα κινηθούν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ωστόσο, σημείωσε, δεν θα ήταν σωστό να γίνεται δημόσια συζήτηση για το ζήτημα αυτό.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης εξήγησε ότι οι κινήσεις που γίνονται σε διάφορα επίπεδα και αποσκοπούν στη διασφάλιση των δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, φέρνουν αποτέλεσμα.

Παρά την κατοχή είπε, η Κύπρος προσεγγίζεται ως πυλώνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Υπουργός Εξωτερικών σημείωσε παράλληλα ότι σε διεθνές επίπεδο, όλοι αναμένουν να δουν ποια θα είναι η συμπεριφορά της Τουρκίας μετά τις εκλογές.

Επεσήμανε ακόμα ότι με την αποστολή ειδικού απεσταλμένου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο για βολιδοσκόπηση προθέσεων στο κυπριακό, ο καθένας θα έχει την ευκαιρία να τοποθετηθεί υπεύθυνα και να αναλάβει τις ευθύνες του.

Στη βάση των αποτελεσμάτων αυτής της αποστολής, είπε, δεν αποκλείεται να δούμε και τον ίδιο τον κύριο Γκουτέρες να αναλαμβάνει πρωτοβουλία, όπως το είχε πράξει ξανά.
Πηγή: ΚΥΠΕ, riknews.com.cy
 6/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin