Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

Απάντηση ΥΠΕΞ στις νέες απειλές της Τουρκίας

Απάντηση ΥΠΕΞ στις νέες απειλές της Τουρκίας
«Το νομικό καθεστώς του Αιγαίου δεν μπορεί να αμφισβητηθεί» τονίζει με δήλωσή του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Γεννηματάς, ως απάντηση στις επικρίσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ πως η Ελλάδα εκμεταλεύεται πολιτικά τα περιβαλλοντικά προγράμματα της Ε.Ε. όπως το Natura 2000.

Σύμφωνα με τον κ. Γεννηματα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί και το δικαίωμα της Ελλάδος να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, στα οποία ασφαλώς συγκαταλέγεται ο καθορισμός των περιοχών με προστατευόμενα οικοσυστήματα».

«Η Τουρκία μόλις πρόσφατα επαναδιατύπωσε επισήμως την πρόθεση να «παραμείνει σε πορεία ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση». Είναι προφανές ότι το πρώτο που θα πρέπει να κάνει αν επιθυμεί να το επιτύχει είναι να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό κεκτημένο», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι κάνει κατάχρηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το περιβάλλον για πολιτικά ζητήματα, προειδοποιώντας μάλιστα την Ε.Ε. να μην... υποκύψει στην «πολιτική εκμετάλλευση» που επιδιώκει, όπως αναφέρει, η Αθήνα.

Παράλληλα, με αφορμή τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στο δίκτυο Natura 2000, ο κ. Ακσόι ανέφερε ότι δεν υπάρχουν νομικές διατάξεις για αυτές τις εξηγήσεις και απείλησε ότι Τουρκία δεν θα ανεχθεί πλέον όσα κάνει η Ελλάδα σε «αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς του Αιγαίου».
  naftemporiki.gr
 6/6/18
-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin