Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Παρουσιάστηκε σχέδιο για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit

σχέδιο για δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit
Το σχέδιό της για τη διενέργεια ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την παραμονή ή έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ παρουσίασε το πρωί η οργάνωση Best For Britain, υπό την οποία έχουν ενωθεί οργανώσεις, πολιτικοί και επιχειρηματίες που θέλουν ανατροπή της πορείας προς το Brexit.


Ο «οδικός χάρτης» που παρουσιάστηκε προβλέπει πως τον Οκτώβριο το βρετανικό κοινοβούλιο θα πρέπει να υιοθετήσει τροπολογία στo νομοσχέδιο περί αποχώρησης από την ΕΕ και εφαρμογή της συμφωνίας του Brexit που θα καλεί σε δεύτερο δημοψήφισμα.

Στις αρχές του 2019 το νομοσχέδιο θα συνεχίζει να εξετάζεται στο πλαίσιο της νομοθετικής διαδικασίας, ενώ παράλληλα θα διεξάγεται και μία εθνική συζήτηση για το δημοψήφισμα.

Το δημοψήφισμα, βάσει του οδικού χάρτη, θα διοργανωθεί πριν από το Μάρτιο του 2019, με την ημέρα του Brexit με βάση τα σημερινά δεδομένα να είναι η 29η Μαρτίου 2019.

Η οργάνωση έχει ήδη εξασφαλίσει σημαντική χρηματοδότηση από επιχειρηματίες όπως ο Τζορτζ Σόρος και σύμφωνα με κάποιες πηγές υπάρχουν έως και 40 βουλευτές έτοιμοι να στηρίξουν ενεργά την πρόταση για δεύτερο δημοψήφισμα υποβάλλοντας την προαναφερθείσα τροπολογία.
   riknews.com.cy/ΚΥΠΕ
 8/6/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin