Σάββατο 16 Ιουνίου 2018

Υεμένη: Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις κατέλαβαν εισόδους του αεροδρομίου στην πόλη Χοντάιντα

Υεμένη
Οι κάτοικοι στην πόλη Χοντάιντα της Υεμένης, όπου συνεχίζεται η επιχείρηση των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων και της συμμαχίας αραβικών κρατών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας για να αποσπαστεί το σημαντικότερο λιμάνι της χώρας από τους σιίτες αντάρτες Χούθι, φοβούνται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μια μακρά πολιορκία, τόνισε την Παρασκευή η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου (ΔΕΕΣ).


Αντί «να γιορτάζουν το Έιντ αλ Φιτρ», το τέλος του ραμαζανιού, οι πολίτες στη Χοντάιντα «ετοιμάζουν αποθέματα τροφίμων και καυσίμων για να επιβιώσουν. Φοβούνται μια πολιορκία», τόνισε η ΔΕΕΣ, στελέχη της οποίας βρίσκονται στην πόλη.

Η οργάνωση αρωγής προειδοποίησε ότι δεκάδες χιλιάδες πολίτες είναι πιθανό να εγκαταλείψουν την πόλη τις επόμενες ημέρες εξαιτίας των εχθροπραξιών. «Η ΔΕΕΣ ανησυχεί ιδίως για εκείνους που είχαν ήδη εκτοπιστεί» από άλλες περιοχές της Υεμένης, κατέφυγαν στη Χοντάιντα και τώρα «μπορεί να χρειαστεί να τραπούν σε φυγή για δεύτερη φορά».

Μέσω του στρατηγικής σημασίας λιμανιού στη Χοντάιντα εισάγεται περίπου το 80% των αγαθών και της ανθρωπιστικής βοήθειας που φθάνουν στην Υεμένη, όπου 22 εκατομμύρια άνθρωποι (από τα συνολικά 27 εκατομμύρια κατοίκους της χώρας) έχουν ανάγκη βοήθεια.
  zougla.gr
 16/6/18
-


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin