Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Αργεντινή: Διαδήλωση κατά της λιτότητας και του ΔΝΤ

Αργεντινή: Διαδήλωση κατά της λιτότητας και του ΔΝΤ
Στους δρόμους κατέβηκαν δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι τη Δευτέρα στο Μπουένος Άιρες προκειμένου να διαδηλώσουν εναντίον της σύναψης συμφωνίας με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και της οικονομικής πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του προέδρου της Αργεντινής,  Μαουρίσιο Μάκρι.

«Είμαστε εδώ (...) για να πούμε "όχι" στο ΔΝΤ, για να μην εκχωρηθούν οι πόροι μας», δήλωσε ένας από τους διαδηλωτές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην πορεία, που οργανώθηκε την ημέρα της επετείου της ανεξαρτησίας της χώρας, συμμετείχαν οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνδικάτα και πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης για να απαιτήσουν «αλλαγή πορείας» της κεντροδεξιάς κυβέρνησης, με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας και τη ραγδαία αύξηση του πληθωρισμού.

«Σπάμε τις αλυσίδες που μας επιβάλλει η συμφωνία του Μαουρίσιο Μάκρι με το ΔΝΤ, που το μόνο που μας εγγυάται είναι σχεδιασμένη ανέχεια», ανέφερε κείμενο που αναγνώστηκε στη διάρκεια της διαδήλωσης.

Το ΔΝΤ συμφώνησε με το Μπουένος Άιρες τον Ιούνιο να χορηγήσει στην Αργεντινή δάνειο ύψους 50 δισ. δολαρίων με αντάλλαγμα ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.
  naftemporiki.gr
 10/7/18

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι νεκροί Έλληνες στα μακεδονικά χώματα σάς κοιτούν με οργή

«Παριστάνετε τα "καλά παιδιά" ελπίζοντας στη στήριξη του διεθνή παράγοντα για να παραμείνετε στην εξουσία», ήταν η κατηγορία πο...

Blog Widget by LinkWithin